08-juni-2022

Weet je nog die goede oude tijd toen je op school trakteerde met zakjes chips, snoep of cupcakes? Ja die dagen zijn al lang voorbij. De meeste scholen hebben een strikt voedingsbeleid op het gebied van verjaardagtraktaties, maar deze zijn niet overal hetzelfde. Daarom hebben wij een aantal uiteenlopende ideeën op een rijtje gezet, de een wat gezonder dan de ander.

Onze favoriet zijn de sateprikkers. Je kan hiermee echt alle kanten op. Een meloen in de vorm van hartjes of sterretjes aangevuld met aardbeien, bramen en bessen in het piepschuim zetten of in een halve ananas en het ziet er spectaculair uit. Je kunt er natuurlijk nog een snoepje aan prikken, als dit binnen het voedingsbeleid van de school past. Weinig werk en gezond, de ideale formule voor het uitdelen.

Mag het nou toch iets minder gezond dan kan je aan de slag met popcorn. Dit product is makkelijk in gebruik en erg goedkoop. Er zijn allemaal vormen te bedenken voor dit product. Je kan het in een doorzichtig zakje doen met een leuke stikker erop, in leuke bakjes met streepjes ziet het er ook geweldig uit. Als je nog creatiever aan de slag wil dan kan je er een luchtballon van maken of als romp van een schaap gebruiken.

Tegenwoordig heb je allemaal vormpjes om zelf waterijsjes te maken. Kinderen zijn hier gek op en ook lekker lang zoet mee. Je kan natuurlijk variëren met kleuren en smaken. Je moet deze traktatie uiteraard wel gekoeld bewaren!

Natuurlijk kan je ook gewoon aardbeien uitdelen, maar wat wij leuker vinden is om deze dan wel in (witte) chocolade te dippen met wat sprinkels erop.

Ook zie je steeds vaker dat er niets meer in de vorm van voeding wordt uitgedeeld, maar in de vorm van spulletjes. Natuurlijk erg afhankelijk van je budget en leeftijd kan je hier ook verschillende kanten mee op. Hier kan je denken aan bellengoed, ballon, knikkers, stuiterballen, sleutelhanger, klaparmband, puzzeltje etc. Wij denken graag nog een stukje verder namelijk spullen of entertainment voor de school. Een voetbal, boeken, stoepkrijt, touwtjespringen, loopklossen, hoepels etc. Maar wat bedoelen we dan met entertainment? Je kan natuurlijk zelf een boek gaan voorlezen in de klas, maar het kan ook een voetbaltrainer zijn die trucjes met de bal laat zien, of je kan samen met je kind een filmpje maken en die in de klas tonen, je kan hier alle kanten mee op, maar zorg ervoor dat je dit alleen doet ik overleg met de meester of juf.

Wij zijn benieuwd of jullie nog andere ideeën hebben of gebruik hebben gemaakt van deze ideeën. Comment hieronder en maak een foto op instagram met #charlysnl.


Laat een reactie achter

Reacties zullen worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zullen zijn.

Maattabel

Hieronder zie je de gangbare kledingmaten voor kinderen per leeftijdscategorie in de maattabel.

Het kan uiteraard zo zijn dat een merk of kledingstuk net iets anders valt of dat jouw kindje iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Wij zullen zo dit zo goed mogelijk bij het product vermelden.

Je kunt er rekening mee houden dat je een legging liever iets kleiner dan groter koopt, omdat een legging die te ruim zit niet mooi staat. Deense jurkjes en rokken vallen meestal langer dan de Nederlandse modellen. 

Hieronder vind je wat specifieke informatie over bepaalde merken die wij verkopen.

- Het merk Sproet & Sprout valt op maat tot iets klein. 
- Het merk Mar Mar Copenhagen valt goed op maat.
- Het merk Small Rags valt over het algemeen ruim, met name de lijn voor de mini's (van 0-4 jaar). Bij jurkjes en rokjes raden we aan om een maat kleiner te nemen. Tops en vestjes vallen wel goed op maat. 
- Ook het Deense merk ENFANT valt ruim. Vaak staat een maat kleiner net iets mooier. De thermoboots van ENFANT vallen klein, we raden aan één maat groter te nemen dan de normale schoenmaat. 
- Het merk CarlijnQ valt ruim. Bij de dubbele maten valt het als de grootste maat en soms nog iets ruimer.
- Mingo valt over het algemeen op maat. De leggings uit de winterlijn 2019 vallen ruim; als de grootste maat. De tops van Mingo vallen vaak oversized, maar dit staat erbij vermeld.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt over de maat, wij kunnen alles voor je opmeten en helpen je graag! 

50 -> Newborn
56 -> 0-3 mnd
62 -> 3-6 mnd
68 -> 6-9 mnd
74 -> 9-12 mnd
80 -> 12-18 mnd
86 -> 18-24 mnd
92 -> 24 mnd/2jaar
98 -> 2-3 jaar
104 -> 3-4 jaar
110 -> 4-5 jaar
116 -> 5-6 jaar
122 -> 6-7 jaar 
128 -> 7-8 jaar
134 -> 8-9 jaar 
140 -> 9-10 jaar