25-april-2022

Ging je zelf altijd varen in Amsterdam met Koningsdag of zat je lekker de hele dag op de bank naar de koninklijke familie te kijken? Those days are over. Je hebt nu kinderen en die moeten vermaakt worden, maar wat zijn de mogelijkheden eigenlijk?

Gelukkig hoef je je niet te vervelen, want er is genoeg te doen. Wat veel kinderen graag willen is verkopen, zo verdienen die kleintjes wat geld en ben jij van hun oude troep af, daarnaast is dit natuurlijk een erg duurzame oplossing en kan je zelf misschien weer wat tweedehands spullen aanschaffen. Zijn je kinderen hier nog te klein voor dan kan je natuurlijk wel altijd een rondje maken over deze vrijmarkten. Eigenlijk kan je hier vaak een dag mee vullen.

Er zijn voor de kinderen verschillende mogelijkheden om geld te verdienen, het meest voor de hand liggend is het verkopen van oud speelgoed en kleding. Willen ze wat anders of heb jij net alles weggebracht naar de kringloop is het ook een goed idee om de keuken in te duiken en verse limonade en cupcakes te maken voor de verkoop. Als je een geboren entertainer in huis hebt dan zijn er nog veel meer mogelijkheden: Een theateroptreden, waterballonnen gooien, konijn laten aaien voor geld, foto maken met superman, grabbelton, het bespelen van een muziekinstrument.

Hoe bereid je je nou zo goed mogelijk voor? Zorg dat je een plekje hebt en zet deze af met lint, tape of stoepkrijt (op de website van jou gemeente staan de regels vast beschreven). Je kan je kraampje natuurlijk zo mooi maken als je wil maar je hebt tenminste een kleedje, stoeltje, kratten, dekzeil en natuurlijk zonnebrand nodig. Daarnaast is het heel handig om veel wisselgeld te hebben.

Heb je nou helemaal geen zin in een vrijmarkt dan kan je op de website van de gemeente kijken naar wat de overige mogelijkheden zijn, maar natuurlijk zijn er ook verschillende pretparken die tijdens koningsdag extra leuk zijn om te bezoeken. 

Heb jij nog andere ideeen, comment hieronder. Daarnaast vinden we het natuurlijk erg leuk om te zien wat jullie nu uiteindelijk doen op deze

Mooie dag. Post een foto met #kingcharlys of maak een story en tag Charlys.

PS. Wij hebben gehoord dat het kan gaan regenen. Geen paniek, wij hebben het leukste oranje regenjasje van Gosoaky nog op voorraad. 


Laat een reactie achter

Reacties zullen worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zullen zijn.

Maattabel

Hieronder zie je de gangbare kledingmaten voor kinderen per leeftijdscategorie in de maattabel.

Het kan uiteraard zo zijn dat een merk of kledingstuk net iets anders valt of dat jouw kindje iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Wij zullen zo dit zo goed mogelijk bij het product vermelden.

Je kunt er rekening mee houden dat je een legging liever iets kleiner dan groter koopt, omdat een legging die te ruim zit niet mooi staat. Deense jurkjes en rokken vallen meestal langer dan de Nederlandse modellen. 

Hieronder vind je wat specifieke informatie over bepaalde merken die wij verkopen.

- Het merk Sproet & Sprout valt op maat tot iets klein. 
- Het merk Mar Mar Copenhagen valt goed op maat.
- Het merk Small Rags valt over het algemeen ruim, met name de lijn voor de mini's (van 0-4 jaar). Bij jurkjes en rokjes raden we aan om een maat kleiner te nemen. Tops en vestjes vallen wel goed op maat. 
- Ook het Deense merk ENFANT valt ruim. Vaak staat een maat kleiner net iets mooier. De thermoboots van ENFANT vallen klein, we raden aan één maat groter te nemen dan de normale schoenmaat. 
- Het merk CarlijnQ valt ruim. Bij de dubbele maten valt het als de grootste maat en soms nog iets ruimer.
- Mingo valt over het algemeen op maat. De leggings uit de winterlijn 2019 vallen ruim; als de grootste maat. De tops van Mingo vallen vaak oversized, maar dit staat erbij vermeld.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt over de maat, wij kunnen alles voor je opmeten en helpen je graag! 

50 -> Newborn
56 -> 0-3 mnd
62 -> 3-6 mnd
68 -> 6-9 mnd
74 -> 9-12 mnd
80 -> 12-18 mnd
86 -> 18-24 mnd
92 -> 24 mnd/2jaar
98 -> 2-3 jaar
104 -> 3-4 jaar
110 -> 4-5 jaar
116 -> 5-6 jaar
122 -> 6-7 jaar 
128 -> 7-8 jaar
134 -> 8-9 jaar 
140 -> 9-10 jaar