Herfst, herfst, wat heb je te koop?

22-mei-2017

Herfst, herfst, wat heb je te koop? Honderdduizend bladeren op een hoop…

Het is herfst! En ik ben dol op de herfst! Ik hou van de herfstkleuren, het typische herfstzonnetje, de natuur in de herfst, het geeft een bepaald sfeertje. In de herfst krijg ik standaard zin om een boswandeling te maken, in een lekkere kop thee achteraf en ik krijg de behoefte om iets met de herfstkleuren te doen. Ik vind ze prachtig!

Vroeger, toen ik op de basisschool zat, maakten we altijd van kastanjebladeren met verf een afdruk op papier in mooie oranje, gele, rode en bruine tinten. Dat deed mijn moeder thuis ook met ons. Ik was helemaal geen kind dat blij werd van knutselen of verven (eerder van in bomen klimmen) maar dit weet ik nog omdat ik de kleuren zo mooi vond! Om eerlijk te zijn ben ik gek op alle jaargetijden. Maar de herfst is extra bijzonder, misschien wel omdat ik in de herfst geboren ben…

Het is grappig om te merken dat je qua kleding onbewust mee gaat met de seizoenen. Niet helemaal onbewust natuurlijk maar het gaat bijna vanzelf, vind ik. Ik pak eerder donkerrode of bruine items uit mijn kast dan witte bijvoorbeeld. En dat is niet omdat ik dat op een dag heb besloten toen ik wakker werd maar omdat ik me intuïtief aanpas aan het seizoen. Ook voor kids vind je de mooie najaarskleuren terug in de kleding. Je ziet nu ook veel monochrome kinderkleding en dat is ook heel gaaf. Maar ik kan niet zonder mooie kleuren. Hennarood, okergeel, mosgroen, kastanjerood….van de namen alleen word ik al blij…☺
Hier zie je wat lookjes met echte najaarskleuren. ♡

Enjoy! En tot snel!

Liefs, Kim
 
 

 

 

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Maattabel

Hieronder zie je de gangbare kledingmaten voor kinderen per leeftijdscategorie in de maattabel.

Het kan uiteraard zo zijn dat een merk of kledingstuk net iets anders valt of dat jouw kindje iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Wij zullen zo dit zo goed mogelijk bij het product vermelden.

Je kunt er rekening mee houden dat je een legging liever iets kleiner dan groter koopt, omdat een legging die te ruim zit niet mooi staat. Deense jurkjes en rokken vallen meestal langer dan de Nederlandse modellen. 

Hieronder vind je wat specifieke informatie over bepaalde merken die wij verkopen.

- Het merk Sproet & Sprout valt op maat tot iets klein. 
- Het merk Mar Mar Copenhagen valt goed op maat.
- Het merk Small Rags valt over het algemeen ruim, met name de lijn voor de mini's (van 0-4 jaar). Bij jurkjes en rokjes raden we aan om een maat kleiner te nemen. Tops en vestjes vallen wel goed op maat. 
- Ook het Deense merk ENFANT valt ruim. Vaak staat een maat kleiner net iets mooier. De thermoboots van ENFANT vallen klein, we raden aan één maat groter te nemen dan de normale schoenmaat. 
- Het merk Oilily valt over het algemeen goed op maat. Klanten vinden het merk eerder klein vallen dan groot.
- Iglo+Indi valt op maat tot iets klein. We raden je aan om bij twijfel een maat groter te nemen.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt over de maat, wij kunnen alles voor je opmeten en helpen je graag! 

Maattabel