11-maart-2019

De collecties voor deze lente/zomer zijn nu allemaal wel gelanceerd. Wat zijn de trends van de zomer van 2019? Er zijn altijd meer dan één trends in een seizoen maar toch zie je vaak dingen terugkomen in meerdere collecties en/of stijlen.

Je gaat deze lente/zomer veel pasteltinten zien in kindermodeland. Sowieso zie je een rustiger modebeeld in kleuren dan een aantal jaar geleden. De kleur lila is echt dé kleur van komende zomer! Bijna ieder mooi merk heeft wel iets met de kleur in de collectie verwerkt. Ook de stof terry katoen zie je veel; in de volksmond badstof genoemd. Verder valt op dat er veel thema's zijn die iets met reizen te maken hebben.

De collectie van CarlijnQ heet "Let's go on a roadtrip", denk daarbij aan zonsondergangen, sandwiches en campervans. Wat opvalt is dat de stoffen en prints enorm zacht en goed van kwaliteit zijn dit seizoen! 

Sproet & Sprout heeft als thema "Endless Summer, Dusty Road", hier zie je duidelijk het internationale reisthema terug. De -handgetekende- prints bestaan uit caravans, pepers, teksten als Motel en No Vacancy, Holy Guacamoly (hoe gaaf?!) en meer. De kleur lila is hier goed vertegenwoordigd!

Het mooie merk Mingo mogen wij vanaf dit seizoen toevoegen aan de shop. Ik ben persoonlijk fan van dit merk, met haar heerlijke kwalitatief goede basics. Mingo werkt altijd met prachtige kleuren en stoffen. De kleuren van zijn dit seizoen bijvoorbeeld peach pink, mint, toasted nut en lila. Maar in de collectie zit ook een gave fur print! De denim dungaree is een echte eyecatcher van dit seizoen.

Het merk Ammehoela heeft als thema 'Turtally Fine', je ziet in de kleurrijke collectie verwijzingen naar recyclen en de zee. De boodschap is dat we zuinig moeten zijn op onze wereld. Ook heeft Ammehoela de zwart-witte blokprint in een tuinbroek, een rok en een short. Dit combineert eigenlijk met alle bovenstukken uit de collectie. Het gave Ocean t-shirt is er ook als twinning-item voor de mama's!

De Deense merken Enfant, Mar Mar Copenhagen en Small Rags laten ook mooie kleuren zien. Van zachtroze tot caramel en inktblauw. De bekende ruffles en leopard items zijn natuurlijk weer vertegenwoordigd bij Mar Mar Copenhagen! Vooral de caramelkleurige leopard print met gouden details valt op. Een chique print die makkelijk gecombineerd kan worden onder bijvoorbeeld een denim rok of lieflijk onder een zachtroze short.

Ik denk altijd dat ik niet heel trendgevoelig ben. Hoewel de dadsneaker, waarvan ik heb gezegd hem nooit te zullen dragen, heeft bewezen dat ik dat toch echt wél ben. Je wordt toch beïnvloedt in je smaak door wat je om je heen zien. Soms moet je iets vaker gezien hebben om het leuk te gaan vinden. Hoewel een trend wel bij je moet passen. Als de trend nu een naaldhak was geweest, had ik hem wel echt overgeslagen. Denk ik...;) 


Laat een reactie achter

Reacties zullen worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zullen zijn.

Maattabel

Hieronder zie je de gangbare kledingmaten voor kinderen per leeftijdscategorie in de maattabel.

Het kan uiteraard zo zijn dat een merk of kledingstuk net iets anders valt of dat jouw kindje iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Wij zullen zo dit zo goed mogelijk bij het product vermelden.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt over de maat, wij kunnen alles voor je opmeten en helpen je graag! 

KLEDING

50 -> Newborn
56 -> 0-3 mnd
62 -> 3-6 mnd
68 -> 6-9 mnd
74 -> 9-12 mnd
80 -> 12-18 mnd
86 -> 18-24 mnd
92 -> 24 mnd/2jaar
98 -> 2-3 jaar
104 -> 3-4 jaar
110 -> 4-5 jaar
116 -> 5-6 jaar
122 -> 6-7 jaar 
128 -> 7-8 jaar
134 -> 8-9 jaar 
140 -> 9-10 jaar


THERMOBOOTS ENFANT

Voor de thermoboots van Enfant hebben wij een speciale maattabel ontworpen omdat de laarzen erg klein vallen. Je moet dus veel groter bestellen dan je gewend bent. Zie hieronder het stappenplan:

STAP 1:  Meet het voetje op. Doe dit terwijl het voetje plat op de grond staat en meet tot het uiterste puntje van de grote teen.

STAP 2:  Kijk in de tabel welke maat er bij het aantal cm hoort en bestel  exact  deze maat.

Het is logisch dat je een wat grotere maat besteld dan je normaal gewend bent om te kopen. Dit komt omdat de boots klein vallen i.v.m. de wol voering. Bestel wel precies de maat die je afleest op de tabel, hier is reeds rekening gehouden met groeiruimte.

Vanaf maat 36 adviseren wij om circa een halve maat groter te nemen dan je normaal hebt. Goed om te weten dat we hier geen rekening mee houden met groeiruimte. Gezien de voet van volwassene logischerwijs niet meer groeit.

MAAT

CM

19

11,7

20

11,9

21

12,1

22

12,6

23

13,3

24

13,9

25

14,4

26

14,9

27

15,5

28

16,1

29

16,8

30

17,4

31

18,1

32

18,7

33

19,3

34

20,3

35

21,2