Blog

Lees het laatste nieuws

Zwemkleding

Zwemkleding

De expert aan het woord over zwemkleding.  Wij zijn een lange zoektocht ondergaan om een merk te vinden die aan alle eisen die wij stellen aan zwemkleding voldoet en willen je graag meenemen in hetgeen waar je op moet letten. 
Lees verder
Duurzaamheid: slow fashion vs. fast fashion - Charly's

Duurzaamheid: slow fashion vs. fast fashion

De expert aan het woord over slow fashion vs. fast fashion.  Wij maken een strenge selectie wat betreft merken op het gebied van duurzaamheid. Een belangrijke overweging is de productie chain en het verhaal. 
Lees verder
Alles over de eerste stapjes van je kindje en schoenkeuze - Charly's

Alles over de eerste stapjes van je kindje en schoenkeuze

De expert aan het woord over de schoenkeuze. Wanneer een kind zijn eerste stapjes gaat zetten, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de keuze van schoenen. In deze blog een aantal belangrijke overwegingen. 
Lees verder

Alles over de razend populaire Thermoboots - Charly's

Alles over de razend populaire Thermoboots

De expert aan het woord over de thermoboots. De thermoboots zijn eigenlijk regenlaarzen maar dan gevoerd en met een mooie, stijlvolle uitstraling. Meestal zijn regenlaarzen wat lomp en weinig origineel qua kleur. Dat is wel anders bij de thermoboots! 
Lees verder
Het magische comfort van wol in kinderkleding - Charly's

Het magische comfort van wol in kinderkleding

De expert aan het woord over wol. Wanneer we denken aan kinderkleding, schiet wol niet altijd als eerste materiaal te binnen. Toch is wol een natuurlijke schat die een verrassende rol kan spelen in het comfort en de warmte van kinderkleding en schoenen. In deze blog duiken we dieper in de wereld van wol.
Lees verder
Creatieve gezonden traktatie ideeën - Charly's

Creatieve gezonden traktatie ideeën

Charly is moeder van Fien (1 jaar), Daan (5 jaar) en Lex (meisje 7 jaar) getrouwd met Alex, woonachtig in Amsterdam en werkzaam bij een PR bureau. Lees al haar leuke tips voor Koningsdag!
Lees verder

De voorbereidingen van koningsdag - Charly's

De voorbereidingen van koningsdag

Charly is moeder van Fien (1 jaar), Daan (5 jaar) en Lex (meisje 7 jaar) getrouwd met Alex, woonachtig in Amsterdam en werkzaam bij een PR bureau. Lees al haar leuke tips voor Koningsdag!
Lees verder
Back To School - Charly's

Back To School

  Charly is moeder van Fien (1 jaar), Daan (5 jaar) en Lex (meisje 7 jaar) getrouwd met Alex, woonachtig in Amsterdam en werkzaam bij een PR bureau. Lees nu haar 'Back to School' blog!

Lees verder
Be prepared - here we come! - Charly's

Be prepared - here we come!

Charly is moeder van Fien (1 jaar), Daan (5 jaar) en Lex (meisje 7 jaar) getrouwd met Alex, woonachtig in Amsterdam en werkzaam bij een PR bureau. De vakantie is geboekt, maar waar ik altijd wel een beetje tegenop zie is de alles wat er aan vooraf gaat. Het begint al met het inpakken, ik heb me dit jaar voorgenomen om niet teveel mee te nemen! In deze blog vertel ik hoe de rest van de reis ging! Je wilt namelijk niet dat de vakantie al is verpest voordat je bent aangekomen!
Lees verder

WIJ HEBBEN ONZE VAKANTIE GEBOEKT - Charly's

WIJ HEBBEN ONZE VAKANTIE GEBOEKT

Charly is moeder van Fien (1 jaar), Daan (5 jaar) en Lex (meisje 7 jaar) getrouwd met Alex, woonachtig in Amsterdam en werkzaam bij een PR bureau. Wat een opluchting dat die kinderen weer naar school gaan en mijn man Alex weer 100% naar kantoor mag (hij gaat nu overigens 120%, vermoedelijk voor zijn rust). Toch ligt de vakantie ook weer op de loer. In deze blogg neem ik je mee in de bestemming keuze en actuele regels die in dit land gelden! 
Lees verder
Hoe entertain je je kids in deze tijden? TIPS! - Charly's

Hoe entertain je je kids in deze tijden? TIPS!

Charly is moeder van Fien (1 jaar), Daan (5 jaar) en Lex (meisje 7 jaar) getrouwd met Alex, woonachtig in Amsterdam en werkzaam bij een PR bureau. Klopt het dat na de aankondiging dat de kids weer halve dagen naar school mogen alle ouders zowat een gat in de lucht zijn gesprongen? Dat denken wij wel! Charly deelt haar tips hoe zij haar kinderen heeft bezig gehouden en nu na school nog steeds doet. 
Lees verder
Meet Charly - Charly's

Meet Charly

Charly is moeder van Fien (1 jaar), Daan (5 jaar) en Lex (meisje 7 jaar) getrouwd met Alex, woonachtig in Amsterdam en werkzaam bij een PR bureau.  Ze gaat voor de webshop Charlys blogs schrijven en op die manier worden we meegenomen in het leven van een drukke moeder en de dagelijkse stuggles die daarbij horen.
Lees verder


Maattabel

Hieronder zie je de gangbare kledingmaten voor kinderen per leeftijdscategorie in de maattabel.

Het kan uiteraard zo zijn dat een merk of kledingstuk net iets anders valt of dat jouw kindje iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Wij zullen zo dit zo goed mogelijk bij het product vermelden.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt over de maat, wij kunnen alles voor je opmeten en helpen je graag! 

KLEDING

50 -> Newborn
56 -> 0-3 mnd
62 -> 3-6 mnd
68 -> 6-9 mnd
74 -> 9-12 mnd
80 -> 12-18 mnd
86 -> 18-24 mnd
92 -> 24 mnd/2jaar
98 -> 2-3 jaar
104 -> 3-4 jaar
110 -> 4-5 jaar
116 -> 5-6 jaar
122 -> 6-7 jaar 
128 -> 7-8 jaar
134 -> 8-9 jaar 
140 -> 9-10 jaar


THERMOBOOTS ENFANT

Voor de thermoboots van Enfant hebben wij een speciale maattabel ontworpen omdat de laarzen erg klein vallen. Je moet dus veel groter bestellen dan je gewend bent. Zie hieronder het stappenplan:

STAP 1:  Meet het voetje op. Doe dit terwijl het voetje plat op de grond staat en meet tot het uiterste puntje van de grote teen.

STAP 2:  Kijk in de tabel welke maat er bij het aantal cm hoort en bestel  exact  deze maat.

Het is logisch dat je een wat grotere maat besteld dan je normaal gewend bent om te kopen. Dit komt omdat de boots klein vallen i.v.m. de wol voering. Bestel wel precies de maat die je afleest op de tabel, hier is reeds rekening gehouden met groeiruimte.

Vanaf maat 36 adviseren wij om circa een halve maat groter te nemen dan je normaal hebt. Goed om te weten dat we hier geen rekening mee houden met groeiruimte. Gezien de voet van volwassene logischerwijs niet meer groeit.

MAAT

CM

19

11,7

20

11,9

21

12,1

22

12,6

23

13,3

24

13,9

25

14,4

26

14,9

27

15,5

28

16,1

29

16,8

30

17,4

31

18,1

32

18,7

33

19,3

34

20,3

35

21,2