Ruilen en retourneren

Retourneren

We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk te informeren over de artikelen die wij aanbieden. We meten bijvoorbeeld graag iets voor je op als je twijfelt over een maat.
Mocht een artikel desondanks niet aan je verwachting voldoen, dan kan dit binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden geretourneerd worden.

De retour kosten zijn helaas voor de rekening van de klant. Indien de gehele bestelling retour wordt verzonden dan worden eventueel betaalde verzendkosten heen retour overgemaakt. 

Om in aanmerking te komen voor teruggave van het aankoopbedrag en eventueel betaalde verzendkosten, moet het teruggestuurde product ongebruikt of ongedragen zijn. Uiteraard mag je het product wel passen. De prijskaartjes en andere, aan het product bevestigde kaartjes dienen nog aan het product bevestigd te zijn.

Producten die bevlekt of beschadigd zijn door het dragen, passen of proberen kunnen niet worden geruild of geretourneerd. Gepersonaliseerde items kunnen ook niet retour. Alle teruggestuurde items worden bij binnenkomst geïnspecteerd.

Wanneer je je item(s) wilt retourneren naar Charly's, zorg er dan voor dat je retourzending vergezeld gaat met een briefje met jouw ordernummer en de reden van retour. Niet-identificeerbare retouren kunnen mogelijk niet worden terugbetaald. Alle artikelen moeten worden geretourneerd in de originele verpakking en met de orginele hangtags.
Een artikel online omruilen voor een ander artikel is niet mogelijk. In dat geval wordt het orderbedrag terugbetaald. Eventuele nieuwe artikelen kunnen in de online winkel worden gekocht. 


1. We raden aan een postdienst te gebruiken die de waarde van je geretourneerde producten verzekert of een bewijs van verzending geeft. Verloren pakketten worden niet terugbetaald. 
2. Zodra het retour goed is ontvangen, ontvang je een e-mail met de bevestiging van terugbetaling. 
3. Over het algemeen verwerken we restituties op maandag, maar afhankelijk van uw bank of creditcardmaatschappij kan het tot 48 uur duren voordat het op je bankrekening staat. 

De retourkosten zijn voor de rekening van de klant. Indien de gehele bestelling retour wordt verzonden dan worden eventuele betaalde verzendkosten heen retour overgemaakt. 

Sale & Retourneren

Voor artikelen die in de sale zijn gekocht gelden een aantal andere regels mbt retourneren. De retourtermijn is 8 dagen en er zal een tegoedbon worden uitgeschreven ipv geld teruggave. 

Omdat we standaard lage verzendkosten hanteren (en bij bestellingen vanaf €50,- alle verzendkosten op ons nemen) kunnen we, om het bedrijf gezond te houden, niet ook nog de retourkosten op ons nemen. De verzendkosten van het retour zijn daarom voor je eigen rekening. We hopen op je begrip hiervoor. 
We raden je aan je retour te versturen met een Track and Trace code. Je bent zelf verantwoordelijk voor vermissing of beschadiging van het product tijdens de verzending. Bewaar het verzendbewijs tot je melding hebt gekregen dat je retour is verwerkt.
Als wij je retour in de originele staat hebben ontvangen, dan zullen we zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, het aankoopbedrag terugstorten (muv sale artikelen) naar het rekeningnummer waarmee je hebt betaald. De, bij de aankoop betaalde, verzendkosten betalen we alleen terug als de gehele bestelling wordt geretourneerd.
Charly's behoudt zich het recht om het aankoopbedrag niet of gedeeltelijk te crediteren als het product beschadigd is of redelijkerwijs kan worden aangenomen dat het product is gedragen.

Het is helaas niet mogelijk om bij ons op kantoor een afspraak te maken om een artikel te ruilen.

Het retour adres is:


Charly's
Ringdijk 378 
2983 GS Ridderkerk

Heb je nog vragen? Neem dan alsjeblieft contact met ons op, we helpen je graag! 

Maattabel

Hieronder zie je de gangbare kledingmaten voor kinderen per leeftijdscategorie in de maattabel.

Het kan uiteraard zo zijn dat een merk of kledingstuk net iets anders valt of dat jouw kindje iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Wij zullen zo dit zo goed mogelijk bij het product vermelden.

Je kunt er rekening mee houden dat je een legging liever iets kleiner dan groter koopt, omdat een legging die te ruim zit niet mooi staat. Deense jurkjes en rokken vallen meestal langer dan de Nederlandse modellen. 

Hieronder vind je wat specifieke informatie over bepaalde merken die wij verkopen.

- Het merk Sproet & Sprout valt op maat tot iets klein. 
- Het merk Mar Mar Copenhagen valt goed op maat.
- Het merk Small Rags valt over het algemeen ruim, met name de lijn voor de mini's (van 0-4 jaar). Bij jurkjes en rokjes raden we aan om een maat kleiner te nemen. Tops en vestjes vallen wel goed op maat. 
- Ook het Deense merk ENFANT valt ruim. Vaak staat een maat kleiner net iets mooier. De thermoboots van ENFANT vallen klein, we raden aan één maat groter te nemen dan de normale schoenmaat. 
- Het merk CarlijnQ valt ruim. Bij de dubbele maten valt het als de grootste maat en soms nog iets ruimer.
- Mingo valt over het algemeen op maat. De leggings uit de winterlijn 2019 vallen ruim; als de grootste maat. De tops van Mingo vallen vaak oversized, maar dit staat erbij vermeld.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt over de maat, wij kunnen alles voor je opmeten en helpen je graag! 

50 -> Newborn
56 -> 0-3 mnd
62 -> 3-6 mnd
68 -> 6-9 mnd
74 -> 9-12 mnd
80 -> 12-18 mnd
86 -> 18-24 mnd
92 -> 24 mnd/2jaar
98 -> 2-3 jaar
104 -> 3-4 jaar
110 -> 4-5 jaar
116 -> 5-6 jaar
122 -> 6-7 jaar 
128 -> 7-8 jaar
134 -> 8-9 jaar 
140 -> 9-10 jaar