Ruilen en retourneren

Retourneren

We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk te informeren over de artikelen die wij aanbieden. We meten bijvoorbeeld graag iets voor je op als je twijfelt over een maat.
Mocht een artikel desondanks niet aan je verwachting voldoen, dan kan dit binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden geretourneerd worden.

Om in aanmerking te komen voor teruggave van het aankoopbedrag en eventueel betaalde verzendkosten, moet het teruggestuurde product ongebruikt of ongedragen zijn. Uiteraard mag je het product wel passen. De prijskaartjes en andere, aan het product bevestigde kaartjes dienen nog aan het product bevestigd te zijn. Producten die bevlekt of beschadigd zijn door het dragen, passen of proberen kunnen niet worden geruild of geretourneerd. Gepersonaliseerde items kunnen ook niet retour. Alle teruggestuurde items worden bij binnenkomst geïnspecteerd.

Voor een snelle en juiste afhandeling van het retour is het van belang om altijd je naam en het ordernummer te vermelden bij de retourzending. Het makkelijkst is om het retourformulier  uit te printen, in te vullen en mee te sturen met het retour. Je kunt uiteraard ook zelf een briefje met je naam erbij doen.

Sale & Retourneren

Voor artikelen die in de sale zijn gekocht gelden een aantal andere regels mbt retourneren. De retourtermijn is 8 dagen en er zal een tegoedbon worden uitgeschreven ipv geld teruggave. 

De verzendkosten van het retour zijn voor jouw rekening. Je kunt ook een afspraak maken om je retour zelf te brengen naar ons kantoor in Amsterdam.

Ruilen

Uiteraard is het ook mogelijk om een artikel om te ruilen. Je kunt hiervoor het beste  het retourformulier  uitprinten en invullen welk artikel je graag wilt ontvangen. We sturen het nieuwe artikel altijd gratis naar je toe!

Omdat we standaard lage verzendkosten hanteren (en bij bestellingen vanaf €50,- alle verzendkosten op ons nemen) kunnen we, om het bedrijf gezond te houden, niet ook nog de retourkosten op ons nemen. De verzendkosten van het retour zijn daarom voor je eigen rekening. We hopen op je begrip hiervoor. Bij een ruiling sturen we het nieuwe product altijd gratis naar je toe.

We raden je aan je retour te versturen met een Track and Trace code. Je bent zelf verantwoordelijk voor vermissing of beschadiging van het product tijdens de verzending. Bewaar het verzendbewijs tot je melding hebt gekregen dat je retour is verwerkt.

Als wij je retour in de originele staat hebben ontvangen, dan zullen we zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, het aankoopbedrag terugstorten naar het rekeningnummer waarmee je hebt betaald. De, bij de aankoop betaalde, verzendkosten betalen we alleen terug als de gehele bestelling wordt geretourneerd.

Charly's behoudt zich het recht om het aankoopbedrag niet of gedeeltelijk te crediteren als het product beschadigd is of redelijkerwijs kan worden aangenomen dat het product is gedragen.

Je kunt op afspraak ook komen ruilen op ons kantoor in Amsterdam. Om een afspraak te maken kun je een mailtje sturen naar info@charlys.nl

Het retouradres is:
Charly's
t.a.v. retouren/ruilingen
Maasstraat 72A2
1078HL Amsterdam

Heb je nog vragen? Neem dan alsjeblieft contact met ons op, we helpen je graag! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Maattabel

Hieronder zie je de gangbare kledingmaten voor kinderen per leeftijdscategorie in de maattabel.

Het kan uiteraard zo zijn dat een merk of kledingstuk net iets anders valt of dat jouw kindje iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Wij zullen zo dit zo goed mogelijk bij het product vermelden.

Je kunt er rekening mee houden dat je een legging liever iets kleiner dan groter koopt, omdat een legging die te ruim zit niet mooi staat. Deense jurkjes en rokken vallen meestal langer dan de Nederlandse modellen. 

Hieronder vind je wat specifieke informatie over bepaalde merken die wij verkopen.

- Het merk Sproet & Sprout valt op maat tot iets klein. 
- Het merk Mar Mar Copenhagen valt goed op maat.
- Het merk Small Rags valt over het algemeen ruim, met name de lijn voor de mini's (van 0-4 jaar). Bij jurkjes en rokjes raden we aan om een maat kleiner te nemen. Tops en vestjes vallen wel goed op maat. 
- Ook het Deense merk ENFANT valt ruim. Vaak staat een maat kleiner net iets mooier. De thermoboots van ENFANT vallen klein, we raden aan één maat groter te nemen dan de normale schoenmaat. 
- Het merk CarlijnQ valt ruim. Bij de dubbele maten valt het als de grootste maat en soms nog iets ruimer.
- Mingo valt over het algemeen op maat. De leggings uit de winterlijn 2019 vallen ruim; als de grootste maat. De tops van Mingo vallen vaak oversized, maar dit staat erbij vermeld.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt over de maat, wij kunnen alles voor je opmeten en helpen je graag! 

Maattabel