09-september-2020

Ik hou me aan de regels en volg het meeste nieuws, maar ik wil niet meer over Corona schrijven.

 

Net als ik zijn de kinderen erg blij dat de scholen weer zijn begonnen. Nu heb ik ook weer even wat tijd met onze kleine Fien en tijd voor mezelf. Al hoewel clubje hier, sportwedstrijd daar, speel afspraken etc, soms voel ik me echt een taxichauffeur.

 

Wat mij helpt in deze chaos is een bord met de weekindeling, vroeger vond ik dit een beetje mutserig, maar ik kan echt niet meer zonder. Lady Lex (7 jaar) gaat 2 x in de week naar hockeytraining, dan nog 1 x in de week tennis en hetzelfde geldt voor Daan (5 jaar). Daarnaast komt oma ze elke week ophalen, soms allebei, soms 1 van de twee. Toch wel handig om te weten wie en wanneer. Natuurlijk komen daar nog speelafspraken overheen, kinderpartijtjes, uitjes met ons gezin etc. Daarnaast zet manlief Alex ook zijn agenda op het bord en kan ik dus zien wanneer we samen eten, wanneer ik kan sporten etc. Mijn agenda wordt pas bepaald als de agenda van de rest op het bord staat.

 

Daarnaast probeer ik me ook aan een ochtendroutine te houden. Zelf sta ik een half uur eerder op zodat ik in alle rust wakker wordt. Lekker rustig douchen, make-upje op het gezicht en een heerlijk kopje koffie. Daarna begint de hectiek van het gezin. Het beste is natuurlijk om savonds al wat voor te bereiden: lunchtrommeltje, kleding klaarleggen, schooltas klaarleggen, fruit al snijden etc. Maar ik moet wel toegeven dat ik hier ook niet altijd nog energie voor heb.

 

Must haves voor deze herfst:
- De desert red glitter maillotvan Mar Mar Copenhagen, kan ideaal onder elk jurkje.
- De Iceberg trui van het nieuwe merk Bonmot Organic, naast dat ze goed zijn voor de planeet is dit ook echt mijn lievelings item.
- De snowboots ontwerpen door Ellen van Bear & Mees, ze staan goed onder elke jurk of broek. 

 

Ps ook nog een super tip: Ik heb een standaard boodschappenlijst die ik wekelijks op zondag laat bezorgen door Albert Heijn, zo hebben we ontbijt en lunch voor de hele week en ook 2 dagen avondeten. Echt heerlijk.


Laat een reactie achter

Reacties zullen worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zullen zijn.

Maattabel

Hieronder zie je de gangbare kledingmaten voor kinderen per leeftijdscategorie in de maattabel.

Het kan uiteraard zo zijn dat een merk of kledingstuk net iets anders valt of dat jouw kindje iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Wij zullen zo dit zo goed mogelijk bij het product vermelden.

Je kunt er rekening mee houden dat je een legging liever iets kleiner dan groter koopt, omdat een legging die te ruim zit niet mooi staat. Deense jurkjes en rokken vallen meestal langer dan de Nederlandse modellen. 

Hieronder vind je wat specifieke informatie over bepaalde merken die wij verkopen.

- Het merk Sproet & Sprout valt op maat tot iets klein. 
- Het merk Mar Mar Copenhagen valt goed op maat.
- Het merk Small Rags valt over het algemeen ruim, met name de lijn voor de mini's (van 0-4 jaar). Bij jurkjes en rokjes raden we aan om een maat kleiner te nemen. Tops en vestjes vallen wel goed op maat. 
- Ook het Deense merk ENFANT valt ruim. Vaak staat een maat kleiner net iets mooier. De thermoboots van ENFANT vallen klein, we raden aan één maat groter te nemen dan de normale schoenmaat. 
- Het merk CarlijnQ valt ruim. Bij de dubbele maten valt het als de grootste maat en soms nog iets ruimer.
- Mingo valt over het algemeen op maat. De leggings uit de winterlijn 2019 vallen ruim; als de grootste maat. De tops van Mingo vallen vaak oversized, maar dit staat erbij vermeld.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt over de maat, wij kunnen alles voor je opmeten en helpen je graag! 

50 -> Newborn
56 -> 0-3 mnd
62 -> 3-6 mnd
68 -> 6-9 mnd
74 -> 9-12 mnd
80 -> 12-18 mnd
86 -> 18-24 mnd
92 -> 24 mnd/2jaar
98 -> 2-3 jaar
104 -> 3-4 jaar
110 -> 4-5 jaar
116 -> 5-6 jaar
122 -> 6-7 jaar 
128 -> 7-8 jaar
134 -> 8-9 jaar 
140 -> 9-10 jaar