08-mei-2020

Wat een weken hebben we achter de rug. Alex in de werkkamer en ik met laptop aan de keukentafel, waar de hagelslag nog op tafel ligt en de krant nooit meer wordt opengeslagen. Kinderen rennen door het huis en ik probeer de jongste stil te krijgen tijdens mijn ochtend calls. Natuurlijk vind ik het fijn om mijn collega’s s ’ochtends te spreken, maar echt deelnemen aan het gesprek is voor mij onmogelijk.

Toen ik hoorde dat mijn kids weer halve dagen naar school mochten sprong ik een gat in de lucht! Alex reageerde bijna nog blijer... Hij werkt vanuit huis op het moment en heeft het ondanks alles behoorlijk druk. Na mijn uitleg over het coronavirus van afgelopen week heeft Daan (5 jaar) alsnog niet zoveel moeite om dwars door Alex zijn Skype meeting te lopen, Fien (7 jaar) om door een gesprek te vragen of haar vierde ijsje van de dag mag en lex (1 jaar) om keihard te gaan huilen. En tsja ik kan het ze niet kwalijk nemen hoor! Wel heb ik een aantal activiteiten verzameld die je met kids kan doen om bovengenoemde te voorkomen & natuurlijk om jezelf wat rust te geven!

1. Stoepranden -> Kennen jullie dit spel nog?! Het was vroeger zeker een van mijn favorieten. Het enige wat je nodig hebt zijn stoepranden en een (harde) bal. Hoe verder de stoepranden uit elkaar zijn hoe moeilijker het spel wordt...

2.Tie-dye t-shirt maken-> Heb je nog oude shirts liggen? Perfect! De beste techniek is om witte shirts te gebruiken en acrylverf. Wannneer je geen tshirts meer hebt liggen kun je natuurlijk ook gaan voor kussenslopen of witte sokke. Veel plezier!

3. Krijten-> Geinspireerd door Manon Proper, moeder van twins & triplets, gaan we vandaag aan de slag met stoepkrijt. Afgelopen weekend zag ik Manon de straat afplakken in de vorm van de krijttekening. De kids kunnen de vakjes op deze manier in allerlei verschillende kleuren krijten, haal vervolgens het tape weg en je krijgt een prachtig resultaat! Zie hier het ijsje van Manon 4. Knikkeren-> Het is simpel en kan kinderen uren bezighouden. Klinkt voor ons als een super combi! Het enige wat je nodig hebt is een bakje waar ze op kunnen mikken en wat knikkers.

5. Duik de verkleedkist in-> Dit heb ik direct als dubbelfunctie gebruikt, namelijk om de kinderen een optreden te laten geven en om de verkleedkist een opfrisbeurt te geven. Daarnaast hebben de kinderen mijn ouders en schoonouders al tijden niet gezien, natuurlijk op wat facetime gesprekken na, maar hier hebben de kinderen toch al snel weinig aandacht voor. Daarom het fantastiche idee om het optreden te filmen en met ze te delen, ze waren enorm blij 

6. Bak een taart-> of maak cake en laat je inspireren door Disney! Fien is erg enthousiast over Frozen, die taart werd mij persoonlijk iets te lastig maar wellicht jullie niet. 

7. Volg een online dansles-> Er zijn tal van online lesjes te vinden. Het kan goed zijn dat er onbewust wat minder is bewogen in deze tijden (bij ons wel…), daarom extra goed om dit te stimuleren. Naast het bewegen van mijn kinderen is dit het uitgesproken moment om ook weer eens aan mijn summerbody te werken. De ene vakantie na de ander werd gecanceld, maar dit mag toch niet de reden zijn dat ik straks uberhaupt niet meer naar het stand wil.


8. Kijkdoos maken-> Extra leuk is dat Bear & Mees op dit moment een kijkdoos challenge heeft waar je ook nog eens mooie prijzen mee kunt winnen, zoals deze sneaker met haaien of deze sneaker met leopard jungle print. Hoe de challenge werkt kan je terugvinden via deze link.

9. Speurtocht in huis -> Je kan het zo gek maken als je zelf wilt! Verstop bijvoorbeeld snoepjes in het huis of in de achtertuin. Ook kan je natuurlijk items verstoppen en deze laten zoeken.

10. Maak kaartjes voor opa / oma / buren / tantes & ooms-> Puur omdat dit een win win situatie is. De kids vinden het leuk en de ontvanger heeft ze waarschijnlijk al een tijdje niet gezien waardoor het erg op prijs wordt gesteld.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten tegen de verveling. Ga je er een bovenstaande activiteit doen dan zouden wij het extra leuk vinden als je ons tagged @ charlys.nlStay positive (& busy)!!


Laat een reactie achter

Reacties zullen worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zullen zijn.

Maattabel

Hieronder zie je de gangbare kledingmaten voor kinderen per leeftijdscategorie in de maattabel.

Het kan uiteraard zo zijn dat een merk of kledingstuk net iets anders valt of dat jouw kindje iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Wij zullen zo dit zo goed mogelijk bij het product vermelden.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt over de maat, wij kunnen alles voor je opmeten en helpen je graag! 

KLEDING

50 -> Newborn
56 -> 0-3 mnd
62 -> 3-6 mnd
68 -> 6-9 mnd
74 -> 9-12 mnd
80 -> 12-18 mnd
86 -> 18-24 mnd
92 -> 24 mnd/2jaar
98 -> 2-3 jaar
104 -> 3-4 jaar
110 -> 4-5 jaar
116 -> 5-6 jaar
122 -> 6-7 jaar 
128 -> 7-8 jaar
134 -> 8-9 jaar 
140 -> 9-10 jaar


THERMOBOOTS ENFANT

Voor de thermoboots van Enfant hebben wij een speciale maattabel ontworpen omdat de laarzen erg klein vallen. Je moet dus veel groter bestellen dan je gewend bent. Zie hieronder het stappenplan:

STAP 1:  Meet het voetje op. Doe dit terwijl het voetje plat op de grond staat en meet tot het uiterste puntje van de grote teen.

STAP 2:  Kijk in de tabel welke maat er bij het aantal cm hoort en bestel  exact  deze maat.

Het is logisch dat je een wat grotere maat besteld dan je normaal gewend bent om te kopen. Dit komt omdat de boots klein vallen i.v.m. de wol voering. Bestel wel precies de maat die je afleest op de tabel, hier is reeds rekening gehouden met groeiruimte.

Vanaf maat 36 adviseren wij om circa een halve maat groter te nemen dan je normaal hebt. Goed om te weten dat we hier geen rekening mee houden met groeiruimte. Gezien de voet van volwassene logischerwijs niet meer groeit.

MAAT

CM

19

11,7

20

11,9

21

12,1

22

12,6

23

13,3

24

13,9

25

14,4

26

14,9

27

15,5

28

16,1

29

16,8

30

17,4

31

18,1

32

18,7

33

19,3

34

20,3

35

21,2