29-juni-2020

Wat een opluchting dat die kinderen weer naar school gaan en mijn man Alex weer 100% naar kantoor mag (hij gaat nu overigens 120%, vermoedelijk voor zijn rust). Toch ligt de vakantie ook weer op de loer en 30 graden in Amsterdam is niet uit te houden. We hebben al een paar uitje gedaan binnen Nederland en die zijn me eigenlijk heel goed bevallen. Een aantal voordelen:

 1. Als je iets vergeten bent rij je zo weer naar huis
 2. Geen lange autoritten met de kinderen
 3. De andere kinderen in de buurt spreken ook gewoon Nederlands
 4. Als er iets ergs aan de hand is dan ben je zo weer thuis
 5. Goeie internetverbinding, want dat is in Frankrijk vaak om te janken

Toch ben vooral ik echt even toe aan de buitenlandse vakantie, Italië valt voor mij eigenlijk gelijk af en Griekenland is me te ver rijden. Ik wil me verder verdiepen in Frankrijk en Spanje. Vooralsnog vind ik allemaal wel onduidelijk wat de mogelijkheden zijn en dat probleem hebben ook veel vriendinnen van mij, dus ik ga even op onderzoek.

Frankrijk

 • Code geel - Omstandigheden kunnen altijd wijzigen
 • 1 meter afstand is hier de regel
 • Horeca is open en mag met max 10 mensen uit 1 huishouden, mondkapje verplicht bij verplaatsing (naar wc gaan)
 • Mondkapjes zijn in musea, ov en andere publieke plekken verplicht en ook in sommige winkels, kinderen onder de 11 worden uitgezonderd
 • Positief getest op corona: Vrijwillig 14 dagen in zelfisolatie. Je kan dan ook naar huis rijden en thuis met het gezien in quarantaine gaan.

  Spanje

 • Code geel - Omstandigheden kunnen altijd wijzigen
 • 1,5 meter afstand is hier de regel
 • Horeca is open 50% binnen en 75% buiten, mondkapje verplicht bij verplaatsing
 • Mondkapjes worden aangeraden altijd te dragen, verplicht in musea, ov en andere publieke plekken verplicht en ook in sommige winkels
 • Positief getest op corona: Dit mag de lokale gezondheidsautoriteit beslissen

Voor mij is het duidelijk, wij gaan naar Frankrijk: alleen Alex en ik soms een mondmasker en geen lokale regels. Krijgen we symptomen dan rijden we naar huis en gaan we daar in quarantaine. Ook is het dichterbij, want rijden met 3 kinderen in natuurlijk een living hell, daarover meer in mijn volgende blog. 

Als laatste nog de drie items die ik nog snel (in de sale!) heb gekocht voor deze reis. Voor Fien (1) had ik nog geen bakpakje en heb ik deze topper van CarlijnQ uitgekozen, met name omdat er UPF50 inzit. Daan (5) heeft 2 korte broeken: een rode linnen en denim spijker. Deze spruce gele short van Mingo is daar een perfecte aanvulling op! Lex (7) heeft eigenlijk al wel genoeg kleding maar ook zielig als zij niks krijgt. Het broekje van MarMar Copenhagen past qua kleur leuk bij het broekje van Daan en over een paar jaar kan Fien hem ook nog aan... Dit maakt iedereen zichzelf wijs om weer kleding te mogen kopen toch?! 

Laat op Instagram of Facebook weten voor welk land jij gaat of waarom je toch liever thuisblijft deze zomer. Instagram: Charlys.nl , Facebook: Charlys


Laat een reactie achter

Reacties zullen worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zullen zijn.

Maattabel

Hieronder zie je de gangbare kledingmaten voor kinderen per leeftijdscategorie in de maattabel.

Het kan uiteraard zo zijn dat een merk of kledingstuk net iets anders valt of dat jouw kindje iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Wij zullen zo dit zo goed mogelijk bij het product vermelden.

Je kunt er rekening mee houden dat je een legging liever iets kleiner dan groter koopt, omdat een legging die te ruim zit niet mooi staat. Deense jurkjes en rokken vallen meestal langer dan de Nederlandse modellen. 

Hieronder vind je wat specifieke informatie over bepaalde merken die wij verkopen.

- Het merk Sproet & Sprout valt op maat tot iets klein. 
- Het merk Mar Mar Copenhagen valt goed op maat.
- Het merk Small Rags valt over het algemeen ruim, met name de lijn voor de mini's (van 0-4 jaar). Bij jurkjes en rokjes raden we aan om een maat kleiner te nemen. Tops en vestjes vallen wel goed op maat. 
- Ook het Deense merk ENFANT valt ruim. Vaak staat een maat kleiner net iets mooier. De thermoboots van ENFANT vallen klein, we raden aan één maat groter te nemen dan de normale schoenmaat. 
- Het merk CarlijnQ valt ruim. Bij de dubbele maten valt het als de grootste maat en soms nog iets ruimer.
- Mingo valt over het algemeen op maat. De leggings uit de winterlijn 2019 vallen ruim; als de grootste maat. De tops van Mingo vallen vaak oversized, maar dit staat erbij vermeld.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt over de maat, wij kunnen alles voor je opmeten en helpen je graag! 

50 -> Newborn
56 -> 0-3 mnd
62 -> 3-6 mnd
68 -> 6-9 mnd
74 -> 9-12 mnd
80 -> 12-18 mnd
86 -> 18-24 mnd
92 -> 24 mnd/2jaar
98 -> 2-3 jaar
104 -> 3-4 jaar
110 -> 4-5 jaar
116 -> 5-6 jaar
122 -> 6-7 jaar 
128 -> 7-8 jaar
134 -> 8-9 jaar 
140 -> 9-10 jaar