14-augustus-2020

De vakantie is geboekt, maar waar ik altijd wel een beetje tegenop zie is alles wat er aan vooraf gaat. Het begint al met het inpakken, ik heb me dit jaar voorgenomen om niet teveel mee te nemen! To be honest lopen ze eigenlijk de hele dag rond in zwemkleding en ook als we op het strand gaan eten, trek ik zie iets simpels aan.

Ook pak ik de tas van manlief in, dit ook om ervoor te zorgen dat hij er leuk uitziet en niet net als de kinderen de hele vakantie in zijn zwembroek loopt.

 

De volgende (hopelijk herkenbare) hobbel is de auto inpakken, dit pakt Alex (mijn man) bloedserieus aan en heeft ook eigenlijk liever niet dat ik me hiermee bemoei, prima. Ook moet je natuurlijk goed nadenken hoe de kinderen het beste en het veiligste zitten.

 

Ondanks dat we wel regelmatig willen stoppen voor plaspauzes en om de beentjes te strekken, vinden we het wel fijn om al wat eten mee te nemen voor onderweg. Zo maak ik heerlijke broodjes, maar denk ik wel na over wat er teveel knoeit en ruikt in de auto. We hebben ook een coolbox mee waar alles in kan zodat het allemaal lekker vers blijft. Drankjes worden ook meegenomen, maar we proberen ook weer niet teveel te drinken, want anders staan we elk uur langs de weg voor een plaspauze. Naast broodjes neem ik ook nog hartige snacks mee, fruit en rauwkost. Snoep proberen we echt te vermijden, we worden er allemaal hyper en daarna misselijk van. Ook een handige tip: Neem kleine vuilniszakjes mee zodat je bij elke stop, je afval weg kan gooien, daarnaast neem ik ook altijd vochtige doekjes mee om de boel lekker schoon te houden.

 

Oke dan kunnen we vertrekken, oh nee hoe laat ik het huis achter. Ook hier is er nog een hele hoop te doen. Naast dat ik alles opruim zorg ik er ook voor dat op alle bedden schonen lakens liggen, heerlijk voor als je thuis komt. Zelf laat ik ook altijd even de schoonmaakster komen. Belangrijk is het om de ijskast leeg te ruimen, dit is ook gelijk een mooi moment om die schoon te maken. Vergeet ook niet je vuilniszak eruit te halen voordat je gaat. Zijn alle ramen goed op slot? Liggen er geen waardevolle spullen in het zicht? Zijn alle lichten uit? Geeft iemand de plantjes water? Ligt er in geval van nood een sleutel bij de buren?

 

Eindelijk we kunnen vertrekken! Nu we goed voorbereid op vakantie zijn gegaan is het eigenlijk het allerbelangrijkste hoe je 3 kinderen bezighoudt tijdens het rijden. We proberen altijd erg vroeg te vertrekken zodat ze de eerste 3 a 4 uur nog aan het slapen zijn, pure winst. Dan hebben we een tas met kleine cadeautjes mee en elke 3 a 4 uur is het tijd voor een cadeautje, eigenlijk is dit allemaal kleding de kids! D it  geweldige jurkje   van Soft Gallery voor Fien, deze  stoere boots  voor Daan en dit lieve  mauve rompertje   voor Lex. Daarnaast ook wat spelletjes: denk aan klei, raamstickers, armbandjes maken, kleurplaten. Ook heb je vakantieklets, dit is een boekje met allemaal opdrachten voor onderweg. En natuurlijk (misschien vinden jullie ons nu geen goede ouders) maar hebben we ook genoeg apps gedownload op de ipad, waar spelletjes op kunnen worden gespeeld of een filmpje op aan kan worden gezet, ik kan helaas echt niet zonder.

 

Ik wens jullie een hele fijne vakantie en nog een laatste belangrijke tip: Vergeet de terugweg niet, die ben ik namelijk vergeten voor te bereiden dus alle cadeautjes zijn inmiddels uitgepakt en om hier in Frankrijk nu op zoek te moeten gaan naar cadeautjes, zie ik ook niet zo zitten.

A Bientôt


Laat een reactie achter

Reacties zullen worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zullen zijn.

Maattabel

Hieronder zie je de gangbare kledingmaten voor kinderen per leeftijdscategorie in de maattabel.

Het kan uiteraard zo zijn dat een merk of kledingstuk net iets anders valt of dat jouw kindje iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Wij zullen zo dit zo goed mogelijk bij het product vermelden.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt over de maat, wij kunnen alles voor je opmeten en helpen je graag! 

KLEDING

50 -> Newborn
56 -> 0-3 mnd
62 -> 3-6 mnd
68 -> 6-9 mnd
74 -> 9-12 mnd
80 -> 12-18 mnd
86 -> 18-24 mnd
92 -> 24 mnd/2jaar
98 -> 2-3 jaar
104 -> 3-4 jaar
110 -> 4-5 jaar
116 -> 5-6 jaar
122 -> 6-7 jaar 
128 -> 7-8 jaar
134 -> 8-9 jaar 
140 -> 9-10 jaar


THERMOBOOTS ENFANT

Voor de thermoboots van Enfant hebben wij een speciale maattabel ontworpen omdat de laarzen erg klein vallen. Je moet dus veel groter bestellen dan je gewend bent. Zie hieronder het stappenplan:

STAP 1:  Meet het voetje op. Doe dit terwijl het voetje plat op de grond staat en meet tot het uiterste puntje van de grote teen.

STAP 2:  Kijk in de tabel welke maat er bij het aantal cm hoort en bestel  exact  deze maat.

Het is logisch dat je een wat grotere maat besteld dan je normaal gewend bent om te kopen. Dit komt omdat de boots klein vallen i.v.m. de wol voering. Bestel wel precies de maat die je afleest op de tabel, hier is reeds rekening gehouden met groeiruimte.

Vanaf maat 36 adviseren wij om circa een halve maat groter te nemen dan je normaal hebt. Goed om te weten dat we hier geen rekening mee houden met groeiruimte. Gezien de voet van volwassene logischerwijs niet meer groeit.

MAAT

CM

19

11,7

20

11,9

21

12,1

22

12,6

23

13,3

24

13,9

25

14,4

26

14,9

27

15,5

28

16,1

29

16,8

30

17,4

31

18,1

32

18,7

33

19,3

34

20,3

35

21,2